Lupasin tätä jo ajat sitten, nyt tätä ehtii ja jaksaa myös kirjoittaa… Buzzauksen kannalta myöhässä, mutta menkööt… Eli liityin Buzzadoriin viime vuoden puolella ja hetken hiljaiselon jälkeen sähköpostiini kilahti kampanjaehdotus Vigo-purukumin buzzaamisesta (promo/tuotetesti/palautehommaa) ja päätin tarttua tilaisuuteen. Vigo oli entuudestaan tuttu, sillä olin törmännyt johonkin mainokseen netissä, mutta itse tuotetta en ollut testannut. Hain kampanjaan ja muutaman viikon päästä postissa odotti paketti jossa oli ”muutama” pussi purukumia.

Klikkaa isommaksi

Vigoa on siis kolmea eri purukumina: Beauty, Active ja Focus. Suora lainaus sivuilta:

  • vigo BEAUTY – sisältää ihon hyvinvointia ja kimmoisuutta edistäviä aineosia.
  • vigo ACTIVE – sisältää fyysistä suorituskykyä parantavia aineosia.
  • vigo FOCUS – sisältää älyllistä suorituskykyä parantavia aineosia.
Näitä ainesosia ovat lähinnä siis vitamiinit, magnesium ja kofeiini. Pidin purukumien ideasta sisältää jotain toiminnallista, ei siis pelkästään purukumimassaa ja makua vaan myös vitamiineja ja esim. Focus-purkassa kofeiinista. Kuulostaa fiksulta? Sitä se ehkä onkin. Mutta miksi et ole kuullut Vigosta? Helpoin selitys on, että sitä ei myydä kuin apteekeissa. Sitä, miksi näin on, en osaa sanoa varmaksi, mutta luulen sen liittyvän juurikin noista lisätyistä ainesosista. Toinen syy on hinta: 14 tyynyn pussilla on hintaa n. 4 euroa, eli tavallisen purukuminjauhajan kannalta hieman tyyristä hommaa. Vigoa ei toki ole tarkoitus jauhaakaan kuin suositellut 4 palaa vuorokaudessa. Vigo on ravintolisä, joten lapsille purukumia ei suositella. Ksylitolia purukumit sisältävät n. 40%. Aspartaamia ne sisältävät n. 0,48%.
Ihmiset, joille purukumeja ”buzzasin” kehuivat yllättävän pitkää makua, hyvää makua ja sitä, että huomasivat oikeasti jotain eroja (lähinnä Activen ja Focuksen käyttäjät), vaikkakaan ei mitään mullistavaa. Itse huomasin Focus-purukumin lisänneen vireyttä aamuisin, minä kun en kahvia juo ja teen lipittäminenkin on unohtunut. Jos joku lähiseudun ihminen sattuu lukemaan ja haluaa purkkaa vielä testata niin muutama pussi on vielä tallella 🙂