Gamescom on Saksassa järjestettävä videopeleihin keskittyvä tapahtuma joka järjestetään joka vuosi Kölnissä, Saksan neljänneksi suurimmassa kaupungissa. Gamescom toimii monien videopelikehittäjien ja laitteistopuolen ihmisten demopaikkana. Kyseessä on maailman suurin pelitapahtuma jossa käy n. 250 000 vierasta, yli 4 400 toimittajaa sekä yli 500 näytteilleasettajaa. Lista esillä olevista peleistä löytyy mm. Wikipediasta, se on aivan liian pitkä lista laittaa blogimerkintään 🙂

Yksi odotetuimmista peleistä on ehdottomasti Dota 2, eli Defense of the Ancientsin seuraaja. Gamescomissa pelattavassa turnauksessa on voittajatiimille jaossa MILJOONA DOLLARIA! Muut sijoitukset saavat myös tuntuvan määrän kahisevaa, joten kyllä kannattaa panostaa pelaamiseen.

  • 1st place: $1,000,000 USD
  • 2nd place: $250,000 USD
  • 3rd place: $150,000 USD
  • 4th place: $80,000 USD
  • 5th place: $35,000 USD
  • 6th place: $35,000 USD
  • 7th place: $25,000 USD
  • 8th place: $25,000 USD
Ja eSportsin nykypäivän meiningin mukaisesti tätäkin hupia voi seurata ilmaiseksi striimistä sekä myöhemmin Video on Demandina eli replay-videoina. Striimin ja muidenkin matsien aikataulut löytyvät osoitteesta http://dota2.com/tournaments/international/. Samalta sivulta voi myös ilmoittautua Dota 2 Betaan jos vain Steam-tili ja mielenkiintoa löytyy. Loppuun vielä Dota 2 traileri:
Livestream (englanninkielinen):


Dota 2 Gamescom No Commentary