Apulanta @ Jurassic Rock 2011

Jo vain, Dinorokki on nähty ja koettu. Pienimmät ja ”huonoimmat” bändit jäi nestetasapainon säilyttämisen tai unien takia väliin, mutta Wiz Khalifa, Kotiteollisuus, Jenni Vartiainen, Anal Thunder, Pariisin kevät, Apulanta, Flogging Molly ja Raappana tuli käytyä tsekkaamassa. Henkilökohtaisesti parhaiten mieleen näistä jäivät Apulanta, jolla oli tosi hyvä keikka mutta se ainakin tuntui kauhean lyhyeltä, olisi saanut mielestäni soittaa tuplasti pidempään. Myös Flogging Molly sai vanhoihin jalkoihin liikettä 🙂

Musiikin ja muun hyvän meiningin ohessa oli mukava tutustua uusiin ihmisiin kuten telttanaapureihin Römpsään, Kartsaan ja siihen-jonka-nimeä-en-muista-joku-Jone? Turns out Kartsa on erään pitkäaikaisen kaverini serkkutyttö, ai että maailma tuntui taas kerran pieneltä. Muihin tapaamisiin kuului muutaman nettitutun tapaaminen: Anniina, Silja ja Antti, jotka myös unska, hilppa ja hobitti -nimimerkeillä tunnetaan. Yöpyivätpä he luonanikin, uskalsin tuntemattomat päästää sotkuiseen läävääni… (no ei se nyt ihan niin pahassa kunnossa ollu, kai…). Kiitos molemmille seurueille festariseurasta. Jälkimmäiset ovatkin jo Facebook-kavereita mutta jos tyttökolmikko tunnistaa tästä kirjoituksesta itsensä, lisätkää vain allekirjoittanutkin kaveriksi, en mä pure 🙂

Vaan eipä ne Jurassic Rockitkaan ilman negatiivisia puolia menneet… tosin omaan seurueeseen ei iskenyt. Nimittäin alueen telttoihin oltiin menty ilman lupaa ja viety tavaroita. Silminnäkijöiden mukaan kyseessä on ollut varsin nuoria jannuja, helvetin idiootit. Parhaimmillaan yhteinen festarifiilis on kun ei tarvitse kokoajan olla huolehtimassa että onkohan ne tavarat tallessa kun tässä jammailen Stam1nan tahtiin vai ei… Toivottavasti jäävät kiinni ja/tai ovat ainakin ensi vuonna poissa Jurasta. Toisesta hieman ikävähköstä asiasta voi kyllä syyttää itseään, sillä ennakkoonhan ne leirintäalueen liputkin olisi kannattanut tilata jos sinne oikeasti halusi. Meinasi tulla pieni epätoivo kun reppu oli täynnä nestetasapainon ylläpitämiseen tarkoitettuja nesteitä ja leirintäalueen sisääntulon edestä kuuluu ”voi v*ttu, leirintäalue on loppuunmyyty”… ja sitten pitäisi vielä ehtiä näkemään artistejakin. Minnekäs sitä jätät repun täynnä ”arvokamaa” niin, että keikalta palatessa se vielä löytyy… No mutta, sinnikkyys palkittiin ja sisälle otettiin pikkuhiljaa myös niitä jotka eivät ennakkolippua olleet hankkineet. Voi että sitä helpotuksen määrää kun käteen tuli ranneke ja otti askeleen leirintäalueen puolelle. JES, NYT SE VOI ALKAA!

Neronleimauksia on monia, itselleni ei tainnut tänä viikonloppuna tulla yhtään. Varustus oli kevyt: t-paita, sandaalit, caprit ja ”kylmän”  varalle tennissukat (jep, tennissukat + sandalit kuulemma tulossa takaisin muotiin, näin mulle kerrottiin…) sekä fleecetakki. Jälkiviisaana voisin sanoa, että pitkät housut, lenkkarit ja varsinkin makuupussi olisi ollut mukava olla messissä. Toisaalta enpä odottanut jääväni alueelle yöksi vaan alunperin ajatuksena oli lähteä festaribussilla kotiin nukkumaan. No mutta, pienen tutinan ja värinän sai pois käymällä silloin tällöin grillikatoksessa jossa oli sentään tulet jatkuvalla syötöllä. Ja nousihan se aurinkokin lopulta lämmittämään mustaa fleecetakkia… 🙂 Note to self: päätä ennen ensimmäisen festaripäivän iltapäivää oletko oikeasti menossa tapahtumaan vai et, näin ehdit myös valmistautua paremmin…

Loppuun vielä Flogging Mollyn kappale jonka kertosäkeen tunsin vaikkei bändi itsessään sanonut mitään… Stargate Universessä tainnut jossain jaksossa olla. Ei mulla niin huono muisti olekaan kuin luulin…

httpvh://www.youtube.com/watch?v=sDSud7vAH_0