Spotify

Noniin, tämäkin olisi pitänyt kirjoittaa jo melkein kuukausi sitten, mutta kun kerran asiat luistaa niin hyvin, on nämä päässeet unohtumaan. Kokeilin siis Spotify Premiumia kuukauden ajan ilmaiseksi ja nyt voin sanoa, että toinen premium-kuukausi on käynnissä. Okei, myönnettäköön, tilauksen jatkuminen on osittain laiskuuteni syytä sillä en edes muistanut perua tilausta, mutta tulin jo kokeiluvaiheen loppupuolella siihen tulokseen, että haluan jatkaa Premiumin käyttöä tulevaisuudessakin. Vaakakupissa oli pitkään toisella puolella puolet halvempi Unlimited, jossa siis myös rajaton soittaminen ilman mainoksia muttei mobiilitukea ja tietenkin Premium, joka Unlimitedin lisäksi tarjoaa myös mobiilituen älypuhelimille.

Miksi sitten päädyin jatkamaan Premiumin tilausta? Syitä on monia, mutta tärkein niistä on varmastikin uusien kappaleiden rajaton soittaminen. Vaikka omistan Ovi Music Unlimited -tilin, en käytä enää N97 Miniäni lainkaan, joten en voi myöskään kuunnella Ovi Musicin kautta hankittua musiikkia kuin koti-PC:lläni, kiitos typerän DRM-suojauksen… Työmatkani sujuu ainakin toistaiseksi paikallisbussilla, jossa menee joka päivä istuskellessa noin tunti. Tämä on varsin hyvää aikaa minulle kuunnella musiikkia ja tutustua myös uusiin tuuliin. Google Music Beta tarjoaisi kyllä jo omistamaani (DRM-vapaata) musiikkia myös, mutta ne kappaleet olen kuunnellut jo läpi kymmeniä ellen satoja kertoja.

Nettiyhteisöt joissa myös vietän vapaa-aikaani ovat ahkeria Spotify-linkittäjiä, vaikka Youtubenkaan suosio ei ole hiipumassa. Spotify Freen tarjoama kuukausittainen aika on tullut helposti täyteen ja varsinkin uusien, hyvien kappaleiden kohdalla viiden soittokerran raja olisi mennyt umpeen monesti. Olen myös huomannut nettituttavieni hankkineen maksullisen Spotifyn, vaikkakin useimmiten Unlimitedin. Ehkäpä laittoman musiikin aika alkaa olla ohitse? 5 euroa rajattomasta kuuntelusta on mielestäni niin pieni hinta (jopa työttömälle, allekirjoittanutkin on sellaista aikaa viettänyt…) että sen melkeinpä jo maksaa siitä, ettei tarvitse vaivalla etsiä sitä huonolaatuista 128 kbps MP3-tiedostoa jostain kämäisestä P2P-ohjelmasta vaan se löytyy korkealaatuisena suoraan Spotifysta. Yksi huurteinen vähemmän kuussa (ainakin paikallisilla taksoilla…) tarkoittaa rajatonta kuuntelukokemusta 30 päivän ajaksi.