Jo vain, edellisestä blogauksesta on taas vierähtänyt rikollisen paljon aikaa. Tänä aikana on jo ehtinyt tapahtua jos jonkinlaista. Sain itselleni vuokrakämpän Mikkelin keskustasta, mikä oli pieni ihme tähän aikaan vuodesta kun opiskelijoille on juuri ilmoitettu tulokset ja jokainen haluaa muualle kuin opiskelijakämppään… mutta nyt kävi hyvin! Aivan edullisimmasta päästähän keskustan asunnot eivät ole, mutta 31 neliön kämppään on kuitenkin mahdutettu uudehko keittiökomero, lasitettu parveke ja oma sauna. Hintaa koko komeudelle tulee 470 e/kk + 17,5 e / kk vedestä. Veden hinta on kyllä yllättävän korkea, mutta lupaan läträtä senkin  edestä sitten.

Tämä tarkoittaa myös samalla sitä, että lähden vihdoin muiden nurkista pyörimästä ja olen aivan omillani. Ja voi kai sanoa että oli aikakin :). Ensimmäisen kuukauden palkasta ei kauheita määriä käteen jää kun takuuvuokra (1 kk) pätkähtää myös maksettavaksi, mutta kyllä se siitä tasaantuu kuukausien mittaan. Käyttää vain rahansa fiksusti niin ei nälkään kuole. Vettähän saa raanasta koko 17,5 euron edestä ja enemmänkin…

Ja sitten ne tapahtumat… koska takuuvuokra + vuokra syö leijonanosan palkasta, Assyilla käyminen on hieman kysymysmerkki. Kun saisi matkakustannuksia edes vähän jaettua niin en miettisi kahdesti, mutta ilman opiskelija-alennusta matkustaminen on pirun kallista hupia. Ja pitäisihän siellä varmaan jollain muullakin kuin pyhällä hengellä elääkin.

Jurassic Rock sen sijaan on huomattavasti varmempi nakki, se kun ei kovin kaukana ole sattuneesta syystä ole. Artistit ovat edelleen vähän ”meh”-luokkaa, mutta kaikkihan tietävät että oikeat festarit on siellä majoitusalueen puolella. Paikallislehtikin kirjoitti siitä kuinka Jurassic Rockin alue uudistuu tänä vuonna: leirintäalueen kapasiteetti nousee 3000:sta 4000:een, eli tilaa riittää. Kauhean hyvätasoista telttaa en taida omistaa, mutta katsotaan nyt saisiko siitä käyttökelpoista pressuilla tai muilla poppakonsteilla. Tosin kulkeehan sieltä bussi vähän väliä kaupunkiin ja takaisin ilmaiseksi, eli ei kämpillä nukkuminenkaan kauhean huonolta ajatukselta kuulosta. Saattaapi olla että tässä joutuu vielä joitain nettituttuja majoittamaankin Juran ajaksi :).

Töissä riittää hulinaa ja kuuntelen ”kauhulla” rivien välistä kuinka itäisen naapurimaan reissu saattaa olla vielä syksyllä tulossa. Kertaakaan en ole Venäjällä käynyt, joten siltä kantilta odotan innolla. Kai sielläkin työn ohessa ehtii jonkin verran nähdä ja kokea.

Blogia koskien vielä lopuksi… Tarkoituksena on kirjoittaa vielä kokemuksia Spotify Premiumin ilmaisesta kuukauden testiajasta sekä Audiogalaxystä (mihinhän hemmettiin se artikkeli jota aloitin jo kirjoittamaan katosi…) ja joistain Android-sovelluksista sekä League of Legendsistä. Niitä ehkä tässä vielä tämän viikon aikana.