Ja näin on taas kerran yksi kuukausi takana sekä blogin että itseni elämässä. Molemmille näyttäisi kuuluvan hyvää: tänään on ensimmäinen palkallinen työpäiväni eli olen siis saanut töitä eikä enää tarvitse ainakaan puoleen vuoteen tehdä siirtymistä pääkaupunkiseudulle, kuten varasuunnitelmana oli Draivi Diilin päätös ja tulevaisuuden suunnitelmia -kirjoituksessani. Työstä ja siihen liittyvistä asioista tarkemmin omassa merkinnässä myöhemmin.

Blogillekin siis kuuluu hyvää: kävijämäärät ovat nousseet hitaasti mutta varmasti ja kuun loppupuolella alkoi päivittäinen kävijämäärä jäämään yli sadan, parhaana päivänä laskuri on näyttänyt 182 uniikkia kävijää ja keskimääräinen kävijämäärä loppukuusta on n. 150 kävijän paikkeilla. Toukokuuhun verrattuna kävijämäärä on 3,7-kertaistunut mikä ainakin itselleni kuulostaa melko huimalta luvulta. Kun edellistä statistiikkamerkintääni kirjoittaessa toukokuussa sivuilla oli käynyt Google Analyticsin mukaan 621 kävijää, näyttää kesäkuun luku 2298 jo melkoiselta harppaukselta. Sivulatauksia tuli kesäkuun aikana 3943 kappaletta, joka on 3,1-kertainen toukokuuhun verrattuna. Nousseet kävijämäärät ja sivulataukset ovat auttaneet myös saamaan mainostuloja ainakin webhotellin vuosimaksuun, ihan vielä ei voi päivätyötä jättää pois :).

Kesäkuun käppyrät

Klikkaa isommaksi

Kesäkuun arvioidut mainostulot Adsensestä ovat 6,96 euroa, joten se on enemmän kuin webhotellin kuukausihinta 2,52 euroa, kiva jäädä plussan puolelle! Kiitos siis kaikille mainoksia klikanneille. Mainoksista puheenollen olen ottanut mainoskiertoon myös kahden muun mainosfirman mainoksia, Guava Median (Tule Guava Median julkaisijaksi) sekä TradeTrackerin (Lisätietoa TradeTrackeristä) ja pyrinkin näyttämään vain sellaisia mainoksia, jotka ovat jollain tapaa blogini aihepiirejä koskevia. Hater’s gonna hate, mutta olisi kiva käydä joskus terassillakin ihan vain blogin mainostuloilla 🙂

Ja sitten ne luetuimmat merkinnät/artikkelit… Ylivoimaisesti eniten on luettu ZTE Bladen päivittämisestä uudempiin Android-versioihin, yli 1400 näyttökerralla. Seuraavaksi luetuimpia ovat Kesä tulee (80 kertaa), Starcraft 2 Tournament @ Dreamhack Summer 2011 (80), Mozilla Firefox 5.0 julkaistu (73) sekä Tiedostot ilmaiseksi talteen pilveen – Dropbox ja Live Mesh (50). Tämänhetkinen suosio pohjautuu siis ”hieman” ZTE Bladeen, joten koitan pitää asiasta kiinnostuneet ajantasalla sitä koskevista asioista jatkossakin. Miksikään ZTE Blade-blogiksi tätä en tule kuitenkaan muuttamaan vaan tarkoituksena on palvella myös muista asioista kiinnostuneita.

Analytics on lakannut tarjoamasta PDF-muotoisia raportteja joten niitä ei ole tarjota, mutta jos jotain tarkempaa tietoa blogini statistiikoista haluat tietää, ota yhteyttä artikkelikommentilla, sähköpostilla tai vaikkapa Twitterillä.