Pondering

http://www.flickr.com/photos/75491103@N00/2450212003/

En olekaan vähään aikaan blogannut henkilökohtaisista asioista, täytettäköön tämä aukko nyt.

Viimeinen viikko Draivi Diili työvoimakoulutusta alkaa tänään ja tulevaisuus on vielä avoinna. Alustavia keskusteluja palkallisesta jatkosta olen käynyt, mutta ongelmana on lähinnä tällä hetkellä taidon puute siltä osalta, jota heidän tärkein projektinsa vaatisi. Kyseessä on lähinnä SVG-grafiikka sekä web-käyttöliittymän käyttäjäkohtainen kustomointi. Tuo kustomointi yhdistettynä tuohon SVG-grafiikkaan on melkoinen este, tätä ei ammattikorkeakoulukaan minulle opettanut. Toki tällaista voisi opetella työn ohessa, mutta suurin kysymys työnantajalle onkin kuinka kauan sellaisen opettelu kestäisi, eivät hekään halua minulle tyhjästä maksaa, kukapa haluaisi. Valoa tunnelin päässä on toki siltäkin osalta, että juuri tuo kyseinen homma ei luonnistu, sillä muitakin töitä jotka tarvitsevat tekijää löytyy eikä ”puhtaasti koodaushommaa tekevälle” löydy heiltä paikkaa. Ehkäpä se olisi pieni toivon merkki siitä, että jotain hommaa löytyisi vaikkei tuo kustomointihomma onnistuisikaan… Toivotaan niin.

Trash ready CV paper

http://www.flickr.com/photos/alvarocastano/1226019300/

 

Vaikkei jatkopaikkaa tulisikaan, on harjoittelujaksosta selvää hyötyä työkokemuksen ja CV-merkinnän kautta. Sen jälkeen alkaa aggressiivinen työnhakuprosessi paikallisista firmoista, sillä haluaisin kyllä toistaiseksi pysyä Mikkelissä. Olen kuitenkin luvannut itselleni, että jos töitä ei syksyyn tai talveen mennessä löytynyt, lähden koittamaan onneani pääkaupunkiseudulta. Minulle on jo parin vuoden verran tarjottu maksutonta asumista Espoossa kunnes työpaikka/asunto löytyy, joten siltä kannalta riskitön siirtymä olisi mahdollista. Muutamia nettituttujakin Espoon ja Helsingin suunnasta löytyy, saattaa olla että heiltäkin saattaisi jotain hyödyllistä tietoa löytyä. Aika näyttää miten tässä käy.

Ajankohtaisempaa asiaa on viime viikonloppu eli juhannus kaverin mökillä. Oma ajatukseni oli mennä sinne vasta perjantaina, mutta kun kaikki muutkin olivat menossa sinne jo torstaina ja olen heidän kyytiensä varassa eikä minulla juurikaan ollut mitään tärkeää tekemistäkään ennen lähtöä, lähdin heidän mukaansa jo torstaina. Kolmelle päivälle en ollut varautunut juomien kanssa, joten torstai sai luvan olla hienovarainen nousu viikonlopulle. Ruokaa sen sijaan oli varsin riittävästi. Sanotaan nyt vaikka niin, ettei yhtenäkään mökkijuhannuksena ole nälkää nähty, ei myöskään tänä juhannuksena.

Aattona laitettiin toki pystyyn myös kokko, ensimmäistä kertaa vesille. Harmi vain, ettei tuosta tullut otettua parempaa kuvaa, sitä kun saatiin vielä kohennettua laittamalla lisää puita. Kyllä se juhannus vaan vaatii sen kokon, on se vaan niin hieno asia. Lauantaina tuli sitten käytyä järvellä soutuveneellä, matkaeväänä toki tölkki tai kaksi kuningas Alkoholia. Muutamia sadekuuroja lukuunottamatta keli oli hyvä, hetkittäin jopa erinomainen. Ei satanut niin paljon kuin ennustukset antoivat odottaa. Kaiken kaikkiaan oli varsin mukavaa olla taas vanhalla porukalla yhdessä, tällä kertaa ei edes hajotettu mitään tai haavoitettu ketään.

Pikavälitiedotestatistiikkaa: Sivustollani on nyt viikon ajan käynyt yli 100 kävijää joka päivä, toivotaan ettei tuon rajan alle enää tiputa muista kuin teknisistä syistä 🙂