Mobiililaajakaistan jakaminen Android-puhelimella tai puhelimen käyttäminen nettiselaamista varten esim. läppärillä on yksi niistä hakusanoista jonka avulla blogiini eksytään muutaman kerran viikossa. Nyt kun juhannus on ovella ihmiset karkaavat mökeillensä pois kiinteistä Internet-yhteyksistä ja nykyään ei ole uutta, että myös mökille otetaan läppärit mukaan. Mikäli satut olemaan porukan ainut mobiililaajakaistan omistava henkilö ja sinulla on Android-puhelin jossa versio 2.2 tai uudempi, voit jakaa mobiililaajakaistasi jopa kahdeksan laitteen kesken, jolloin kaverisikin pääsevät nauttimaan Internet-yhteydestä missä ikinä oletkin. Alkuperäiset ZTE Bladet odottavat vieläkin päivitystä versiosta 2.1 versioon 2.2, mutta epävirallisilla päivityksillä tämänkin ominaisuuden saa käyttöönsä. Kuinka tämä sitten toimii?

WiFi-jakaminen (WiFi tethering)

Mene puhelimellasi Asetukset-valikkoon.


Sieltä löytyy vaihtoehto Langattomat ominaisuudet ja verkot.

Täältä puolestaan löytyy Internet-jako ja langaton verkko, valitse se.

Täältä voit vihdoin valita Langaton WiFi-verkko [X] , jolloin mobiililaajakaistayhteytesi jaetaan WLAN-verkon yli. Vakioasetuksilla tämä verkko on kaikille avoin, suojaamaton verkko. Vaikka tällaisen verkon käyttäminen on helppoa, suosittelen silti suojauksen asettamista, näin ei mahdolliset naapurit pääse vahingossa käyttämään sinun yhteyttäsi hämärähommiin tai viemään kaistaasi latailuun. Suojaukset ja verkon nimen voi asettaa valikosta Langattoman WiFi-verkon asetukset.

Vaikka valittavissa on heikompi WEP-suojaus, suosittelen vahvasti otettavan käyttöön WPA/WPA2-suojaus, sillä WEP-suojauksen pystyy nykyään purkamaan minuuteissa. Määrittele jaetulle verkollesi nimi (SSID) sekä salasana ja tallenna asetukset. Nyt sinä ja kaverisi pääsette nauttimaan mobiililaajakaistasta ajasta ja paikasta riippumatta.

USB-jakaminen (USB tethering)

USB-tetheroinnin avulla voit yhdistää läppärisi tai muun tietokoneesi Internetiin hyödyntäen mobiililaajakaistaasi. Jos vain yhden henkilön tarvitsee hyödyntää mobiililaajakaistaa, on USB-tetherointi mielestäni fiksumpi ajatus kuin WiFi, sillä USB:n kautta puhelin voi latautua samalla kun käytät sitä Internet-yhteyttä varten. WiFi-yhteyden jakaminen kun kuluttaa akkua huomattavasti. USB-tetheroinnin saa päältä samalla tavalla kuin ylläolevassa WiFi-tetheroinnissa, mutta valitse WiFi-jakamisen sijaan USB-jakaminen. Mitään asetuksia tämä ei vaadi vaan yhteys pitäisi olla käytettävissä muutaman sekunnin jälkeen.

Daimaah.netin yhden miehen ylläpito katoaa juhannuksen viettoon viikonlopuksi. Hyvää juhannusta kaikille! Älkää hukkuko tai muutenkaan päätykö ikäviin tilastoihin. Oman juhannusveikkauksen voi silti jättää osoitteessa http://juhannus.daimaah.net.