Spotifyn 7 päivän (laajennettuna 30 päivään jos käyttää mobiiliclienttiä) on kummitellut pitkään tuossa ohjelman etusivulla joka kerta kun käynnistän Spotifyn. Nyt lopulta taivuin ja otin vastaani ilmaisen koeajan, jonka samantien laajensin tuohon 30 päivään käyttämällä Androidin Spotify-sovellusta. Tähän mennessä Spotifyta on tullut käytettyä todennäköisesti jopa vähemmän kuin nykyinen Free-tili tarjoaa eli 10 tuntia kuukaudessa, mutta veikkaan, että tässä käy niinkuin monenkin muun asian kohdalla, kun jostain alkaa maksamaan niin sitä yllättäen alkaa käyttämään enemmän. Toki Premiumin kohdalla koukkuna on se, ettei Androidilla voi Spotifyta edes käyttää jos ei ole käytössä juurikin Premium. Näin en pääse edes hyötymään ilmaisesta 10 tunnista mobiilisovelluksen kanssa.

Seuraavat 30 päivää on varmasti aktiivisinta Spotifyn käyttöaikaani koskaan, se saa luvan soida lähes tauotta, saatan ehkä jättää korvanapit kuitenkin pois nukkuessani. Vielä en osaa sanoa jatkanko Premiumin tilaamista koeajan jälkeen. Tuntuu että olen monen asian risteyskohdassa josta ei ole yhtä oikeaa tietä ulos: pystyn jo nyt kuuntelemaan omistamiani kappaleita (MP3) striimaamalla Audiogalaxyn kautta tai jopa pilven kautta (Google Music Beta johon sain vihdoinkin kutsun). Näistä molemmista kirjoitan artikkelin jossain vaiheessa kuten varmasti myös tästä Spotify Premium kokemustesta myös. Nämä omat musiikkikokelmat eivät kuitenkaan sisällä uusimpia kappaleita eikä ole tietenkään yhtä kattava kuin Spotifyn tarjonta, mutta nämä mainitut ovat ilmaisia, olettaen ettei mobiililaajakaistaa pidä osana maksua, eihän se Premiumin 10 euroa kuukaudessakaan pidä sisällään mobiililaajakaistaa. Uuden ja kattavamman musiikin taas tarjoaisi omistamani Ovi Music Unlimited tili, joka on vielä pitkälle seuraavaan vuoteen voimassa. Ovi Music Unlimitedin vika vaan on siinä, että sitä kautta ladattu musiikki on DRM-suojattua, eli sitä ei pysty striimaamaan Google Musicilla tai Audiogalaxyllä. Enkä ole edes kokeillut miten niiden soitto onnistuisi Android-puhelimellani Nokia N97 Minin sijaan…

Joku varmaan miettii että miksen vain pitäisi kuuntelemaani musiikkia vaikkapa puhelimen muistikortilla. Siihen on yksinkertainen syy: muistikortin tila on rajallinen, ykköspuhelintani lukuunottamatta (8 GB) niiden koko on vain 2 GB josta myös itse puhelimen sovellukset vievät suuren osan. Mobiililaajakaista sen sijaan löytyy kaikista kolmesta puhelimesta/liittymästä. Lisäksi olisin aivan liian laiska pitämään musiikkivalikoimaa erilaisena siirtämällä uusia kappaleita joka toinen päivä puhelimeen. Noh, nyt on kuukausi aikaa pähkäillä. Onneksi on musiikkia aivoille ravinnoksi.

Päivitys: Juttu Google Music Betasta löytyy täältä.