Blogiini ”eksytään” välillä hieman oudoilla hakusanoilla, mutta muutamat niistä ovat antaneet hyviä artikkelivinkkejä, kuten tämä.

Aikaisemmin kerroin ZTE Bladelle olevan paras vaihtoehto CyanogenMod jos haluaa Bladeensa Androidin version 2.3. CyanogenModissa vain on pienoinen puutos joka koskee lähinnä suomalaisia: suomenkielinen näppäimistö ei sisälläkään ääkkösiä eikä sanakirjaa. Onneksi tähänkin ongelmaan löytyy ratkaisuja Marketista.

Scandinavian Keyboard

 

Scandinavian Keyboard on varmasti monelle Android-puhelimen omistajalle tuttu sovellus. Kyseessä on siis pohjoismaille tarkoitettu näppäimistö (ja sanakirja) jolla voi korvata Androidin vakionäppäimistön. Scandinavian Keyboard oli melko pitkään Android 2.3:n julkaisun jälkeen päivittämättä, mutta lopulta se päivitettiin toimimaan myös Gingerbreadissa (2.3). Tuesta huolimatta se tuppaa kaatuilemaan joillain puhelimilla ja/tai ROMeilla. Mutta ainakin toimiessaan se tarjoaa ääkköset ja sehän on tärkeintä. Sovelluksen kommenteissa joku on myös harmitellut Gingerbread-teeman puuttumista.

[qrcode size=”200″]https://market.android.com/details?id=com.android.inputmethod.norwegian[/qrcode]
https://market.android.com/details?id=com.android.inputmethod.norwegian

 

MultiLing Keyboard

 

Itse olen kuitenkin siirtynyt käyttämään näppäimistöä nimeltä MultiLing Keyboard, joka nimensä mukaisesti tarjoaa tuen yli  30 kielelle sanakirjan kanssa sekä noin 15 muulle kielelle layoutin ilman sanakirjaa. MultiLing Keyboard pohjautuu Android 2.3 (Gingerbread) näppäimistön lähdekoodiin johon on lisätty lisätoimintoja kuten T9, kompakti qwerty, hymiöt, symbolit, iPhonesta tutut Emojit, muokkaustilan, numpadin jne. Näppäinten kokoa on mahdollista suurentaa asetuksista, näppäimistön merkkien fonttikokoa voidaan vaihtaa, automaattinen oikoluku yms yms. Kyseessä on mielestäni varsin loistava vaihtoehtonäppäimistö sekä Gingerbreadille että Froyolle.

[qrcode size=”200″]https://market.android.com/details?id=com.klye.ime.latin[/qrcode]
https://market.android.com/details?id=com.klye.ime.latin