Noniin, nyt on blogia pidetty pystyssä noin 2 kuukautta ja on aika katsoa kuinka ihmiset ovat blogiini löytäneet. Huhtikuussa kirjoitin yhteensä 6 blogimerkintää ja se menikin lähinnä WordPressiin tutustumiseen, pluginien asenteluun, hakukoneoptimoinnin opetteluun jne. Tämä kaikki näkyy myös Google Analytics-käppyrästä: Sivuilla kävi vain 42 uniikkia vierailijaa ja sivulatauksia tuli yhteensä 209 kappaletta. Katselluin sivu oli CV:n jälkeen ”Lepää rauhassa, Revolution MX”.

Toukokuu ei ole vielä lopussaan, mutta nyt oli sopivaa aikaa kirjoitella päivitystä joten menkööt. Tähän mennessä toukokuussa olen kirjoittanut 22 blogimerkintää. Tässä kuussa uniikkeja kävijöitä on tähän mennessä ollut 621, joka on 14-kertainen määrä hutikuuhun verrattuna. Sivulatauksia on tullut 1239 kappaleta, eli jokainen kävijä on katsonut keskimäärin kahta eri sivua blogissani. Parempi sekin kuin vain yhtä.  Katselluin sivu etusivun jälkeen on ZTE Bladen päivittäminen Android 2.2 tai 2.3 käyttöjärjestelmään, jota on katsottu 204 kertaa. Seuraavaksi katsotuin on Mikael Granlundin ilmaveivi – Facebookin kuumin sivu tällä hetkellä 49 katselukerralla. Kolmanneksi katsotuin on Tiedostot ilmaiseksi talteen pilveen – Dropbox ja Live Mesh, joka oli pitkään katsotuin merkintä kunnes Granlund teki ilmaveivinsä ja kirjoitin ZTE Bladen päivittämisestä. Saman merkinnän kautta olen myös saanut itselleni 2 referralia, eli itselleni 500 MB lisätilaa Dropboxiin ja nämä kaksi henkilöä 250 MB omaan tiliinsä. Android-asiat selvästi kiinnostavat nykyistä kävijäkuntaani eniten, joten aion jatkossakin kirjoittaa sitä koskevia artikkeleita, mutta täysin Android-blogiksi tämä ei tule muuttumaan.

Mainostuloja blogillani on kertynyt huhti-toukokuun aikana 11,85 €, joka on enemmän kuin uskalsin odottaa näin lyhellä ajalla. Tuon summan kun saisi triplattua vuoden loppuun mennessä niin blogin ylläpitokustannuksetkin tulisi katettua pelkästään mainostuloilla. Melko monella on varmasti jonkin sortin Adblock käytössä, joten ihmeitä en odota, mutta jos artikkeleista on ollut hyötyä tai iloa sinulle niin toivoisin, että tukisit blogiani mainosta klikkaamalla. Kiitos kaikille kävijöille, toivottavasti tulette käymään jatkossakin. Kehitysideoita otan mielelläni vastaan vaikka tämän merkinnän kommenteissa tai sähköpostilla (osoite löytyy Kuka? -sivulta). Lopuksi vielä PDF:t joissa tarkempaa tietoa kävijöistä.

Analytics_daimaah.net_201104_(VisitorsOverviewReport)
Analytics_daimaah.net_20110501-20110527_(VisitorsOverviewReport)