Spotify ilmotti hiljattain että Free ja Open käyttäjät saavat soittaa yksittäisiä kappaleita ilmaiseksi maksimissaan 5 kertaa ja kokonaismääräistä kuuntelua 10 tuntia kukaudessa, joka vastaa noin 200 kappaletta tai 20 albumia. Mielestäni kyseessä on melko yllättävä veto varsinkin koska se koskee myös Free käyttäjiä, eli niitä, jotka ovat päässeet käyttämään Spotifya kutsujen kautta vuosia sitten. Liekö mainostulot ovat niin pieniä ettei Freen käyttäjillekään voida palvelua ilmaiseksi tarjota. Itse olin jo varsin tottunut kuulemaan mainoksia kuunteluni ohessa eivätkä ne minua haitanneet, paitsi jos kyseessä oli tämä iänikuinen ”This is Jonathan from Spotify…”. Mikäli täyttä 10 euroa kuussa ei halua Premiumista maksaa, tarjoaa halvempi Unlimited mainoksettomuutta ja rajoittamatonta kuuntelua 5 euron kuukausihintaan. Tähän hintaan ei kuitenkaan sisälly kuuntelumahdollisuutta puhelimessa.

Työssäkäyvälle ihmisellehän tuo ei olisi hinta eikä mikään, mutta moni on varmasti tottunut saamaan tämän palvelun ilmaiseksi. Mutta onneksi vaihtoehtojakin on olemassa. Tällaisia ovat esimerkiksi Deezer, joka muutaman viikon kokeilun perusteella tarjoaa ihan OK määrän kappaleita, mutta monista kappaleista joita itse etsin oli tarjolla vain remiksejä, ei originaaliversioita. Laajemman valikoiman tarjoaa Grooveshark, josta tuntui löytyvän yllättävän paljon myös suomalaisia kappaleita. Groovesharkin ongelma on varmastikin sen epäilyttävä laillisuus. Jostain olen lukenut että monet tahot ovat painostaneet Groovesharkia sulkemaan palvelunsa, sillä tarjottu musiikki olisi laitonta eikä levy-yhtiöiden kanssa ole solmittu sopimuksia. Loppukäyttäjää asia tuskin kauheasti harmittaa, mutta kannattaa pitää mielessä että palvelu saattaa kyseisistä syistä sulkeutua hetkenä minä hyvänsä.

Itselläni on vielä ensi vuoden alkupäähän asti voimassa tuo Ovi Music Unlimited, joten turvaudun sen tarjoamaan valikoimaan siihen asti. Sen jälkeen on katsottava vaihtoehtoja uudestaan. Nothing can stop the dance!