Ne on sitten turneetkin alkaneet ja Suomihan aloitti vahvasti. Aikasempina vuosina ollaan kavereiden kanssa pelattu Snickers Manageria. Vaikkei tuotepalkintoihin asti olla päästy niin kyllähän oman haastesarjan voittaminen toi pieniä bragging rightseja 🙂

Tänä vuonna Snickers Manageria ei syystä tai toisesta olla järjestetty, mikä on nettikeskusteluiden perusteella otettu vastaan melko pettynein tuntein. Vastaavanlaisia manageripelejä on esim Ylen Lätkätietäjä, Koira Haudattuna, Karjala sekä Leijonapörssi, mutta yksikään näistä ei tule mielestäni Snickers Managerin tasolle. Ylen Lätkätietäjässä ei voi osallistua päiväkohtaisesti vaan vain neljästi koko turnauksen aikana. Leijonapörssi näyttäisi olevan kaikista lähimpänä Snickersiä, mutta en ole vielä kierrostakaan pelannut, ehkäpä huomenna.

Koodari-ihmisenä onkin jo tullut pohdiskeltua mahdollisuutta ohjelmoida Snickers Managerin tapainen sovellus jotta tällainen tyhjä aukko saataisiin täytettyä. En pidä sitä mitenkään mahdottomuutena, mutta ilman varmuutta sen mainostuloista tai sponsoreista, ei sitä juurikaan voi ”työkseen” kehittää vaan silloin tällöin kun siltä tuntuu. Saisi tuon versionhallintasysteemin toimimaan niin voitaisiin tehdä sitä useamman henkilön toimesta.

2008 kisoja (ja Snickers Manageria tietenkin) varten tein Snickers Manager pistelaskurin – joka toimii osoitteessa http://snickers.daimaah.net – uskomattomilla PHP-taidoillani ja päivitinkin sitä sitten seuraavien vuosienkin pelejä varten. Nyt olen erittäin tyytyväinen, että tuli joskus tuo laskuri tehtyä, on ainakin pisteytyssäännöt tallessa 🙂

Nyt Slovakia – Saksa, Slovakia vie kuin pientä porsasta. Tai parempi ois.