Olen luopunut Nokian puhelimista vihdoin ja viimein ja hallussa onkin 3 ZTE Bladea. Puhelimen vaihtaminen ei silti estänyt Nokiaa lähestymästä minua tekstiviestein, olenhan varmasti jossain vaiheessa hyväksynyt moisen. Näiden viestien peruminen ei ollutkaan yhtä helppoa kuin niiden hyväksyminen: pitäisi kirjautua sisälle My Nokiaan (jos muistaa enää tunnuksia takavuosilta, salasanan lähettäminenkin tuntuu kestävän tunteja, vieläkään en ole sitä saanut) ja sitä kautta laittaa ruksia jostain profiilisivulta pois. Ei näin.

Ratkaisu ongelmiin löytyy kuitenkin pitkältä FAQ-sivulta, jota ei suoraan Googlen hakutuloksista löydy syystä tai toisesta. Monien vaihtoehtoisten tapojen jälkeen mainitaan tekstiviestin ”MYNOKIA LOPETA” lähettäminen numeroon 12150. Onnistuin käyttämään vanhaa N97 Miniäni kahdella eri SIM-kortilla, joten toimenpide piti suorittaa kahdesti. Ainakin sieltä tuli kuittaus että My Nokia -viestien lähettäminen lakkautetaan, aika kertoo pitääkö se paikkaansa.

Tämän olisi ilmeisesti voinut tehdä myös N97 Minissä olevan My Nokia -sovelluksen kautta, mutta ei ollut aikeissani laittaa siihen laitteeseen enää virtaa saati (kahta) SIM-korttia. Toivottavasti ongelma on nyt ratkaistu, ei jaksaisi olla Nokiaan päin yhteyksissä kun vastausta saa kokemuksen mukaan odottaa jopa puolitoista viikkoa.